We hebben iconische teamnamen zien komen en gaan in de Formule 1. Wat te denken van Lotus, Tyrrell en Sauber. Een naam die terugkomt als volwaardig team in 2021 na een sabbatical van 61 jaar is Aston Martin. Teameigenaar Lawrence Stroll investeerde flink in Aston en stelt het merk aan als hoofdsponsor van zijn F1-team. Voor het zover is, nog eerst even de F1-auto van Racing Point voor 2020. In het hoofdkwartier van hoofdsponsor BWT in Oostenrijk werd de F1-auto van Racing Point voor 2020 bekend gemaakt. Geniet nog maar even een jaartje van de opvallende kleuren.

Wat kan Sportpesa Racing Point Formule 1 Team in 2020?

Onder het bewind van Lawrence Stroll wil Racing Point doorgroeien naar een topteam. Zoonlief Lance moet dan wel even wat beter gaan presteren. Het afgelopen seizoen wist hij slechts drie keer hoger te finishen dan teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan begint aan zijn tiende seizoen in de Formule 1 en heeft een contract bij het team tot het einde van 2022. Hij wordt zo langzamerhand een veteraan in de sport die nog steeds goed presteert met het materiaal dat hij krijgt.

Het is maar de vraag of flinke zak geld van papa Stroll invloed gaat hebben op de prestaties van het team in 2020. Afgelopen jaar eindigde Racing Point teleurstellend zevende, net als in 2018. Het jaar waarin de roemruchte Vijay Mallya nog de baas was en het team Force India heette, eindigden ze op de vierde plaats, ver achter Red Bull maar wel met een flinke voorsprong op nummer vijf, Williams. Stiekem kijken wij al uit naar de onthulling van de Aston Martin van volgend jaar.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie