Een omgekeerde start bij de Dutch GP in Zandvoort zou voor aardig wat vermaak kunnen zorgen. De coureurs moeten in hun spiegels kijken wanneer de lichten uitgaan, een paar keer moeten steken en kunnen dan pas vertrekken. Of misschien moet er een nieuwe achteruitrace komen. Wat misschien ook voor een interessantere (en veiligere) race kan zorgen, is een omgekeerde startvolgorde. Daar staat de F1 blijkbaar best voor open.

Een omgekeerde startvolgorde gebeurt al bij de Formule 2, maar volgens de grote baas van de opleidingsklasse kan de omgekeerde startvolgorde ook naar de F1 komen. F2- en F3-baas Bruno Michel praat erover in de podcast Beyond the Grid. Over de omgekeerde startvolgorde zegt Michel: ‘Voor de sprintrace? Natuurlijk! Dat denk ik wel.’ Hij heeft er zelfs al eens over gespard met de baas van de Formule 1, Stefano Domenicali.

‘Hij staat er absoluut voor open. Er zijn wat hindernissen om te overwinnen, maar in mijn ogen zou het zeker een geweldige kans zijn’, zegt Michel. In de F2 werkt het als volgt: de top tien van de kwalificatie wordt verwisseld. Degene die pole pakte, begint dus als tiende, de coureur die tweede werd als negende, enzovoorts. Dat zorgt voor meer spektakel, maar misschien is Zandvoort niet het beste circuit ervoor omdat het daar vrij krap is.

Komt er een omgekeerde startvolgorde bij de F1 in Zandvoort?

Voorlopig is er nog geen sprake van een reversed grid in de F1. Ook niet bij de sprintraces. Dit jaar krijgen we nog sprintraces in Austin, Brazilië en Qatar. Volgend jaar vinden de aangepaste raceweekenden plaats in China, Miami, België, Austin, Brazilië en Qatar. Zandvoort krijgt dus geen sprintrace en dus ook geen omgekeerde startvolgorde bij de F1-race. Sterker nog, na 2025 is het nog maar de vraag of er überhaupt nog een jaarlijkse GP van Nederland komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)