In het laatste nummer van het Duitse roddelblad Die Aktuelle pronkt een lachende Michael Schumacher op de cover met eronder de tekst ‘Michael Schumacher – Het eerste interview!’. Wat heeft het blad nu gedaan? De antwoorden kwamen niet van de F1-legende, maar van een AI-bot. De familie van Schumacher is hier niet van gediend en overweegt het tijdschrift aan te klagen. Dat wordt bevestigd door de woordvoerder van de familie tegenover Reuters.

In het interview geeft het Duitse magazine aan dat er gebruik gemaakt is van een AI-bot: ‘Heeft Michael Schumacher echt alles zelf gezegd? Het interview vond online plaats. Op een pagina die te maken heeft met artificiële intelligentie, of kortweg AI.’ Daar staat wel tegenover dat het blad schrijft over ‘antwoorden door Michael Schumacher’ en ‘verlossende antwoorden op de meest prangende vragen die de hele wereld zich al zo lang stelt’.

Eerdere aanvaring

Het AI-interview met Schumacher is niet de eerste keer dat de familie botst met de Duitse kwaliteitsuitgave. Kort na het ski-ongeluk van Schumacher in 2014 gebruikte Die Aktuelle een foto van Schumacher en zijn vrouw Corrina daaronder het woord ‘Wakker!’. Het verhaal in de desbetreffende uitgave bleek over mensen te gaan die wakker zijn geworden na een coma.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear