Het is lastig om bij Michael Schumacher niet aan de Fiat Multipla te denken, of aan andere Italiaanse auto waarvan het merk met dezelfde letter begint. En heel eerlijk zullen de latere jaren uit de F1-carrière van Schumacher niet als eerste worden aangehaald door de fans. Maar het contract van de zevenvoudig kampioen bij Mercedes is wel waardoor jij nu zijn oude C 63 AMG kunt bezitten.

Toen Michael Schumacher zijn racehelm terug uit de wilgen viste en tekende bij het nieuwe F1-team van Mercedes, kreeg hij deze stationwagen als bedrijfsbak. Van januari 2010 tot juli van hetzelfde jaar reed hij in de AMG, die meer dan 20.000 euro aan opties had. Op het kentekenbewijs stond Mercedes-Benz AG als eigenaar, maar Mickael (met een k) Schumacher als bestuurder.

De meeste kilometers zijn in Zwitserland gemaakt

In 2011 ging de Mercedes C 63 AMG van Michael Schumacher naar een Zwitserse eigenaar, die er de meeste kilometers mee maakte. In 2015 nam een Mercedes-ingenieur in Duitsland de auto over en gaf hem de liefde die hij verdiende. In 2018 ging de auto naar de huidige eigenaar, die hem voornamelijk gebruikte voor weekendritjes in de zomer. In de afgelopen zeven jaar reed de stationwagen maar zo’n 5.000 kilometer.

Wat kost de oude Mercedes C 63 AMG van Michael Schumacher?

De oude Mercedes C 63 AMG van Michael Schumacher gaat op 3 februari onder de hamer tijdens de Les Grandes Marques du Monde à Paris. Veilinghuis Bonhams verwacht dat de prijs uitkomt tussen de 50.000 en de 100.000 euro. Voor dat geld krijg je een flinke 6,2-liter V8 met 451 pk en een van de beste achtcilindergeluiden die ooit uit Duitsland kwamen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)