Ga er maar aan staan; de baanbrekende F40 opvolgen. Toch deed de F50 dat heel verdienstelijk. Een aantal jaar later moest Ferrari wederom een opvolger zien te vinden voor een ongenaakbare voorganger. Vlak daarna zette Michael Schumacher een punt achter de succesvolste F1-carrière ooit. Opvolger Kimi Raïkkönen wist meteen een kampioenschap te pakken.

Deze twee verhalen komen bij elkaar bij de auto’s op de foto’s hierboven. Dit is de Ferrari F50 van Schumacher, die nu te koop staat. De auto stond op naam van Wilhelm ‘Willi’ Weber, jarenlang de manager van Schumi. Verkoper DK Engineering bevestigt dat de auto onderdeel was van Schumachers collectie en dat hij met deze Ferrari F50 heeft gereden. De auto stond twee jaar in Duitsland tot hij in 1999 werd verscheept naar Japan. Daar heeft hij nog twee andere eigenaren gehad.

Specificaties van de Ferrari F50

De F50 kreeg er het certificaat ‘Ferrari Classiche’. Dit wil zeggen dat hij nog steeds het originele chassis, motor, versnellingsbak en carrosserie heeft. De Ferrari V12-motor produceert 512 pk met de rode lijn op 8.000 tpm. Een sprint van 0 naar 100 km/u doet hij in zo’n 4 seconden en de topsnelheid ligt op 325 km/u.

Toen DK Engineering de auto kocht, kwam hij in het Verenigd Koninkrijk terecht en ontving hij een grote beurt. Op het dashboard staat de handtekening van Sergio Pininfarina, die waarschijnlijk voor Schumacher bedoeld was. Met 3.750 kilometer op de teller is de Ferrari F50 van Schumacher nog zo goed als nieuw. Op dit moment staat de auto in Amerika, waar hij op een auto-evenement te zien was. De verkoper deelt geen indicatie van de prijs.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)