Niet alleen de RB19 van Max Verstappen was in Singapore de weg kwijt. Verstappen was er met zijn hoofd ook niet helemaal bij en zat Tsunoda en Sargeant in de weg terwijl zij in een kwalificatieronde zaten. Daarnaast veroorzaakte Verstappen een file in de pitstraat. Voor deze vergrijpen kreeg Red Bull Racing een boete van 5.000 euro en Verstappen twee reprimandes. De concurrentie had liever gezien dat Verstappen een gridstraf kreeg in Singapore. Dat vindt de FIA nu ook.

Verstappen en Red Bull werden bestraft voor het incident met Tsunoda en voor het creëren van een file. Normaal krijgen coureurs een gridstraf van drie plaatsen als ze iemand in de weg rijden tijdens de kwalificatie. De wedstrijdleiding besloot om het team een geldboete te geven en Verstappen een reprimande. De kampioenschapsleider kreeg geen gridstraf omdat hij niet gewaarschuwd werd door zijn team.

Er kwam geen straf voor het incident met Sargeant, omdat de Williams-coureur zei dat Verstappen hem genoeg ruimte gaf. Voor het stoppen in de pitstraat heeft Verstappen nog een tik op de vingers gekregen. Er kwam geen zwaardere straf, omdat niet duidelijk in de regels staat welke straf hangt aan files veroorzaken. De FIA gaat daarom kijken naar een passende straf voor als het nog eens gebeurt.

De FIA komt terug op de beslissing

Tijdens de vergadering van de teammanagers in de F1 kwam racesteward Matteo Perini terug op de beslissing. Perini was wedstrijdleider in Singapore en is dat ook in Japan. Volgens Motorsport.com heeft Perini in de vergadering toegegeven dat Verstappen een gridstraf had moeten krijgen in Singapore. Perini zegt dat ze in de toekomst andere straffen zullen uitdelen. Ook coureurs die niet of nauwelijks gewaarschuwd worden door het team, krijgen in de toekomst gridstraffen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)