We hebben niet het idee dat Verstappen dagelijks op Wikipedia kijkt om te zien welk record hij nu weer verbroken heeft. Daarom is het ook niet gek dat Verstappen na tegenvallende prestaties tijdens GP van Singapore niet baalt van het ophouden van zijn winstreeks van tien races. Sterker nog, de coureur zag het wel een beetje aankomen.

‘Ik wist dat de dag zou komen, dus voor mij is het helemaal prima. Alles moet perfect zijn. Iedereen zegt altijd: ”Ah kijk hoe dominant ze zijn en kijk hoe makkelijk ze het hebben”, maar het is nooit makkelijk’, zegt Verstappen. Volgens hem zijn er veel details die allemaal moeten kloppen om zo dominant te zijn. ‘Dit weekend hadden we duidelijk een aantal dingen niet op een rijtje en dan loop je achter’, voegt hij toe.

In Japan weer meedoen om de overwinning

Inmiddels is Verstappen alweer onderweg naar Japan. Daar gaat hij eerst een paar dagen Tokio waar hij gaat ‘proberen om van m’n jetlag af te komen’. Daarna staat de GP van Japan op de planning. Daar verwacht de Red Bull-coureur weer vooraan mee te doen. Verstappen zegt dat hij op de simulator al voelde dat het in Singapore niet lekker ging. In diezelfde gesimuleerde wereld voelt de coureur dat het Suzuka een stuk beter voelt. Wellicht dat Verstappen een nieuwe winstreeks kan beginnen op Suzuka.

Advertentie

Reacties

  • Maarten heeft op 19 september 2023 geschreven:

    Ik vond het best weer eens leuk MAx te zien racen in plaats van op 60% effort gecalculeerd rijden naar de overwinning bij een pole start.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie