We hadden inmiddels de beelden van een Porsche-logo op een F1-auto al uit ons hoofd gezet. Nadat bekend werd dat Red Bull en Porsche er samen niet uitkwamen, leek het F1-avontuur van Porsche in de kiem te zijn gesmoord. Toch is er nog hoop volgens de F1-voorzittter, Mohammed Ben Sulayem. Hij bevestigt dat Porsche nog steeds in gesprek is met F1-teams.

Het WMSC (World Motor Sport Council, de overtreffende trap van de FIA) kwam bij elkaar om het over allerhande autosportzaken te hebben. Daarbij hebben ze het ook gehad over de F1-regelementen voor 2026. Volgens de voorzitter heeft verduurzaming van de sport ‘de hoogste prioriteit’. En dat is iets waar grote automerken wel oren naar hebben.

‘In Spa-Francorchamps in augustus maakte Audi bekend dat ze het deelneemt aan het F1-kampioenschap in 2026 als motorbouwer. Deze bekendmaking is een bevestiging van het harde werk van alle belanghebbenden die de regels hebben ontwikkelt. We merken ook dat Porsche nog steeds in gesprek is met Formule 1-teams’, zegt Ben Sulayem.

De deadline om je aan te melden als motorbouwer

Er stond een (zachte) deadline op 15 oktober. Daarvoor moesten motorbouwers hun intentie om een F1-motor te bouwen voor 2026 tonen door middel van het overmaken van een smak geld. Of Porsche dit heeft gedaan of niet is niet bekend, maar dat lijkt ook niet uit te maken. In de motorreglementen voor 2026 staat dat de FIA zichzelf het recht geeft om ook aanmeldingen na de deadline aan te nemen.

Voor wie gaat Porsche dan een motor bouwen, is de logische vervolgvraag. Daar is momenteel nog geen beeld van. Het leek voor de hand te liggen dat Audi in zee zou gaan met Sauber, maar dit plan kan hierdoor ook van de baan schieten. Of wellicht dat Mario Andretti is langs geweest in Stuttgart om zijn plan voor een Andretti Porsche F1-team te pitchen. Wordt in ieder geval vervolgd …

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie