‘Max VERSTAPPEN wereldkampioenschap KWIJT door GEVANGENISSTRAF?’ is een titel waar we kort over getwijfeld hebben. Zeker, ook wij lusten wel een (ironisch) clickbaitje op z’n tijd, maar we denken dat de Franse media in dit geval een beetje overdrijven. Volgens website als Nice Matin zou Verstappen door een snelheidsovertreding vervolgd kunnen worden voor het ‘in gevaar brengen van het leven van anderen’.

Vorige week maakte Max Verstappen een ritje in de Aston Martin Valkyrie. Deze hypercar werd met hulp van Red Bull ontwikkeld toen het automerk nog hoofdsponsor was. Of de Valkyrie echt van Max is (wat wij betwijfelen, gezien de stickers), dat weten we niet, maar daar gaat het nu ook niet om. Belangrijk is wat er in de video te zien is.

De bijrijder filmt hoe Max Verstappen een snelheid van 134 km/u rijdt in een tunnel richting Nice waar maar 90 km/u is toegestaan. Hij doet dit met een koptelefoon op z’n knar en één hand aan het stuur. Dat eerste is in Frankrijk verboden; van het laatste kan iemand een punt proberen te maken. Ook zou de Nederlander onnodig links rijden. Dit zijn al met al een hoop overtredingen in een korte video. Een speciale eenheid van de Franse politie zou de video nu aan het analyseren zijn.

Geen boete voor te hard rijden, wel voor de rest

‘Officieel is het bij gebrek aan een goedgekeurde snelheidsmeting onmogelijk dat Verstappen vervolgd kan worden voor te hard rijden. De F1-coureur zou volgens de teksten wel vervolgd kunnen worden voor het in gevaar brengen van het leven van anderen’, schrijft de Nice Matin. Geen snelheidsboete dus, maar wie weet krijgen de andere overtredingen nog een vervolg.

Lees ook: Was de voorspelling van deze paragnost dan vier jaar te vroeg?

Het lijkt ons allemaal wat overdreven, maar wie weet wil de Gendarmerie wel een voorbeeld stellen. Verstappen heeft inderdaad wél een voorbeeldfunctie. Van de FIA kreeg Verstappen eerder al een taakstraf voor het duwen van Ocon, dus misschien dat ie weer mag opdraven voor een promo-activiteit voor verkeersveiligheid. En we weten allemaal hoe goed Verstappen kan acteren.

Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 25 augustus 2023 geschreven:

  Wat een ontzettend lelijke herrie in een eveneens lelijke auto. En dan moet dat ook nog een paar miljoen kosten…

  Voor een fractie van de prijs koop je al veel leukere en mooiere auto’s

  Reageer
 • gideon kaljouw heeft op 24 augustus 2023 geschreven:

  Eindelijk iemand die lef heeft.

  • Een kaaskop heeft op 25 augustus 2023 geschreven:

   Klopt helemaal èn wat zal hij ervan voelen met salaris van 55milj per jaar helemaal niks dus…

   Reageer
  Reageer
 • Jan heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

  Ongelofelijk! Wat leven we in een zeikwereld! Pak die electrische fiets rijders eens aan die echt mensen in gevaar brengen! Hele enge wereld wordt dit! Max weet echt wel wat die doet. Pak motor duivels aan die met 330 over de weg racen!!

  Reageer
 • Pops heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

  Eerlijk is eerlijk; mooie trucage video, plaats Max van achter een sim-opname in een realtime video. Beginnende ict’ers kunnen ook zoiets maken.

  Reageer
 • Angelo Bertus heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

  Koptelefoon, heb je die herrie gehoord?
  1 hand, hoe bedien je de functies anders?
  Hey Mercedes werkt geloof ik niet.

  Reageer
 • Samoht heeft op 23 augustus 2023 geschreven:

  Zonder koptelefoon gehoorschade en geen communicatie…. Let er ook even op dat de fransman voor hem toch ook stukje te hard ging, maar die zal wel niet vervolgd worden….

  • Een Zeeuw heeft op 25 augustus 2023 geschreven:

   Klopt ook weer helemaal oftewel wederom een media hype om het vergrootglas op onze Max te leggen terwijl heeft de voorganger ookzelfde loon?

   Reageer
  Reageer
 • Dave heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

  Zou die koptelefoon wellicht iets te maken kunnen hebben met de noodzakelijke gehoorbescherming in deze auto en dus juist bijdragen aan de veiligheid?
  Oh ja, en met één hand rijden lijkt vooral functioneel om iets in te stellen en niet eens om de showbink uit te hangen.
  “Nothing to see, move along please.”

  Reageer
 • Iets heeft op 22 augustus 2023 geschreven:

  Die kop telefoon moet je dragen in een valkyre

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie