Met meer dan een miljoen aanvragen voor tickets voor de GP van Zandvoort zijn een hoop mensen die vandaag een teleurstellend bericht in hun inbox kregen. ‘Tot onze spijt moeten we mededelen dat jouw ticketaanvraag helaas niet is toegewezen’, galmt het nog na in de hoofden van F1-fans.

Maar hoe kom je nu alsnog aan tickets voor de GP van Nederland als je er tóch per se bij wilt zijn? We voorspellen dat er veel tickets te koop komen, aangezien er per vriendengroep vaak meerdere mensen zich hebben ingeschreven. En soms heeft meer dan één persoon dan tickets toegewezen gekregen.

Wanneer worden de tickets verstuurd?

Morgen ontvangen de mensen een betaallink voor hun tickets. Deze link is vijf dagen geldig. Vermoedelijk verloopt de reservering na die dagen en komen de kaarten weer beschikbaar. De kaarten zelf ontvang je pas begin 2020. Voor die tijd kan dus ook niemand de tickets doorverkopen.

Extra tickets in de webshop

De eerste kans die je hebt om kaarten te bemachtigen, is via de webshop van de Dutch GP. De online winkel is op dit moment niet geopend. Als jij je had ingeschreven voor kaarten, dan krijg je een e-mail van de organisatie zodra de webshop beschikbaar is.

Tickets GP Zandvoort op online verkoopplatform

De organisatie achter de Dutch GP zet begin volgend jaar een eigen online verkoopplatform op poten. Denk hierbij aan een Ticketswap-achtige constructie. Mensen die tickets over hebben over verhinderd zijn, kunnen hier afzien van hun kaarten. We hebben de organisatie gevraagd hoe het zit met de prijzen van de tickets.

Mogen de tickets doorverkocht worden?

‘Het is wel toegestaan tickets over te dragen of door te verkopen aan andere natuurlijke personen (van wie de gegevens online gekoppeld worden aan de kaarten)’, staat er op de site van de Dutch GP. Je mag ze niet met winst verkopen, schrijft de organisatie. De Dutch GP zal nog officiële resellers aanwijzen, maar dat is op dit moment nog niet gebeurd.

Ticketswap

Op Ticketswap zijn er op het moment van schrijven al meer dan 200 mensen die hebben aangegeven dat ze op zoek zijn naar tickets. Om kaarten te verkopen op Ticketswap, moet de verkoper deze tickets wel daadwerkelijk in bezit hebben. Als je via deze website kaarten wilt kopen, moet je dus ook wachten tot begin 2020.

Marktplaats stroomt al vol

De echte woekeraars hebben niet eens gewacht tot de tranen van echte F1-fans droog waren. Marktplaats stroomt al vol met tickets voor de Dutch GP van mensen ‘die zelf niet kunnen’. De kaarten kosten minimaal 350 euro per stuk en lopen op tot 1.250 euro per ticket. Ook hier geldt: deze mensen hebben nog geen kaarten in bezit. Pas dus op met wat ze aanbieden.

Reacties

 • M.Verstappen heeft op 24 juli 2019 geschreven:

  Dat men zo enorm tekort schiet begrijp ik niet. Het is/was toch overduidelijk dat er zo graag veel mensen er naar toe willen?
  De capaciteit is maar 10% van de aanvragen?
  Ze laten heel veel geld liggen en veel fans zijn teleurgesteld, een mooi begin…

  Reageer
 • PG_Bewoner heeft op 24 juli 2019 geschreven:

  Niet dat ik meer rechten heb dan anderen, maar ik baal wel dat ik al sinds begin jaren 90 bijna elke race kijk en dan nu naast de pot pis.
  Natuurlijk heeft iedereen recht om heen te gaan en een verloting is het enige eerlijke, maar het voelt persoonlijk wel zuur dat er nu door de plotselinge toename van fans (door Max) ineens extreem veel volgers zijn.
  Als over x aantal jaren Max niet meer rijdt dan loopt dat aantal weer terug en dan zal ik nog steeds kijken.

  Anyway, ik kijk wel vanaf de bank en zal de andere 2 jaren hierna niet nog eens proberne om een een kaartje te bemachtigen, ik wilde graag bij de primeur aanwezig zijn.

  Reageer
 • Willy Bankras heeft op 23 juli 2019 geschreven:

  Mijn zoon en ik hebben ook een “helaas” bericht ontvangen. Wij hopen dat er nog kaarten vrij komen van ‘niet betalers’.
  Nu al €1250,= per kaart op Marktplaats vragen (oorspronkelijk €350,=) is bizar en doe ik niet aan mee.
  Dan nóg maar een jaar langer F1 in het buitenland

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)