Afgelopen zondag trakteerde Max Verstappen wederom op groots machtsvertoon. Wat je ook toewierp, niets kon hem deren. Toch is zijn grootste rivaal in 2021, Lewis Hamilton, er nog niet van overtuigd dat Verstappen de komende jaren net zo dominant is. Hij denkt dat het ‘Verstappen-tijdperk’ nog niet is aangebroken; hij ziet nog wel een rolletje voor Ferrari.

Tijdens de persconferentie na de GP van Amerika worden Leclerc en Hamilton gevraagd of dit jaar het begin van het Max Verstappen-tijdperk is. Leclerc reageert als eerste en spreekt zijn team moed in: ‘Nou, ik hoop het niet. Ik zal er alles aan doen om dat niet te laten gebeuren. We werken als een team om het niet te laten gebeuren natuurlijk. […] Ik heb er vertrouwen in dat we in de goede richting werken.’

Nog een jaartje

Lewis Hamilton gooit het over een andere boeg: ‘Het is nog te vroeg om dat te zeggen.’ Hamilton vindt dat je van een Verstappen-tijdperk kunt spreken wanneer hij nóg een jaar zo sterk is als nu. ‘Als we volgend jaar beginnen en ze zijn weer dominant, dan wel, maar de Ferrari’s zijn sneller geweest dan hen [Red Bull] in de kwalificatie’, legt de zevenvoudig wereldkampioen uit.

Hamilton vervolgt: ‘Ik denk dat ze [Ferrari] over het hele seizoen elke ronde het beste pakket hadden. Nu moeten ze alleen nog hun snelheid in de race zien te verbeteren en dan zijn ze op gelijke hoogte met ze [Red Bull].’ De regelwijzigingen voor volgend jaar zijn vooralsnog minimaal. Als Verstappen deze lijn doorzet, kunnen we volgend jaar op een ander antwoord op dezelfde vraag rekenen, denken we.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)