Met een beetje geluk kon Verstappen afgelopen weekend de leiding in het kampioenschap pakken. Aankomend weekend zal hij die leiding proberen te verdedigen tijdens de legendarische GP van Monaco. Het lijkt misschien of het circuit een voordeel is voor de Monegask Charles Leclerc. Hij is immers opgegroeid op de straten die dit weekend het circuit vormen. Maar een overwinning is zondag niet vanzelfsprekend, laat staan de race uitrijden.

Er lijkt namelijk een vloek op Leclerc te rusten in Monaco. In zijn Formule 1 en Formule 2-carrière racete hij vijf keer rond de straten van het vorstendom. Toch heeft hij in al die races niet één keer de finish gehaald. Een combinatie van mechanische problemen en stuurfouten zorgde ervoor dat Leclerc altijd pech had. Dit jaar reed hij al een keer op het circuit van Monaco met de historische Ferrari F1-auto van Niki Lauda. Ook toen eindigde hij in de muur.

De GP van Monaco 2022 zou een goed moment zijn voor Leclerc om deze teleurstellende reeks te doorbreken. Na een DNF in Spanje kan hij zich niet veroorloven om weer met nul punten te eindigen.

Het weekend verloopt dit jaar wel iets anders dan voorgaande jaren. Voorheen waren de 1e en 2e vrije training altijd op de donderdag. Dit jaar vinden die, net als elke andere GP, op de vrijdag plaats. Dit doet F1 om een korter weekend te creëren in een toch al behoorlijk volle kalender. De tijden van elke sessie kun je in het schema hieronder vinden.

Hoe laat begint F1 in Monaco?

Vrijdag 27 mei 2022
1e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 28 mei 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 29 mei 2022
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie