Nadat de start van het seizoen stroef verliep voor Verstappen, heeft hij toch al drie overwinningen te pakken en lijkt de afstand tot WK-leider Leclerc ineens niet meer onoverbrugbaar. In Spanje zal hij proberen om die goede vorm voort te zetten.

TopGears eigen oud F1-coureur Robert Doornbos verwacht in ieder geval nog niet veel van de trainingen. ‘Het zal weer een gevecht worden tussen Verstappen en Leclerc’, vertelt Doornbos aan TopGear. ‘In de wintertesten waren ze daar ook al de snelste coureurs. Het is een saai circuit, omdat de teams Barcelona door die testen al zo goed kennen. Ze halen de auto uit de vrachtwagen, zetten hem neer en weten meteen hoe ze hem af moeten stellen. Je zult zien dat een team als Red Bull dan in de trainingen kilometers gaat sparen vanwage de betrouwbaarheid.’

Ondanks dat de trainingen misschien niet heel spannend worden, is het circuit in Barcelona door de wintertesten wel een stabiele en betrouwbare factor. Ook het weer lijkt komend weekend geen rol te gaan spelen. Daardoor kunnen we zaterdag en zondag een goed beeld krijgen wat de huidige rangorde van de teams is. Degene die in Spanje wint staat er dus op dit moment het best voor in het kampioenschap.

Hoe laat begint F1 in Spanje?

Vrijdag 20 mei 2022
1e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 21 mei 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 22 mei 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)