Het is niet te zeggen of Leclerc Verstappen achter zich had kunnen houden als hij niet gecrasht was. De Ferrari-coureur belandde namelijk in de muur en verloor daarbij kostbare punten in het kampioenschap. Veel tijd om bij te komen van de teleurstelling heeft Leclerc echter niet. Het volgende raceweekend staat alweer voor de deur.

Hoe moeilijk het ook zal zijn, het is voor hem essentieel dat hij Frankrijk achter zich laat en zich nu richt op de GP van Hongarije. De Hungaroring is een circuit wat Ferrari erg goed zou moeten liggen. Het is namelijk een circuit met weinig rechte stukken. Dat betekent dat Red Bull niet veel aan hun topsnelheid-troef heeft. Er zijn juist wel veel langzamere bochten en dat is dit seizoen het sterke punt van Ferrari.

Weersvoorspelling voor de GP van Hongarije 2022

Maar hoe graag Leclerc en Sainz ook zouden willen, het lijkt geen rustig en normaal weekend te worden in Hongarije. Op de vrijdag blijft het nog droog, met een temperatuur van zo’n 33 graden. Zaterdag gaat het echter onweren met een kans van 75 procent op neerslag. De coureurs kunnen dus een kletsnatte kwalificatie verwachten.

Op zondag wordt het wel iets beter met slechts een kans van 33 procent op regen aan het begin van de race. Als er wat valt zal er minder water uit de lucht vallen op zondag. De temperatuur is dan imiddels wel gedaald naar 23 graden, wat betekent dat het circuit er langer over zal doen om op te drogen. De strategie-afdelingen van de teams zullen dus extra moeten opletten met deze wisselvallige omstandigheden. Ja, we kijken naar jou Ferrari.

Hoe laat begint Formule 1 in Hongarije?

Vrijdag 29 juli 2022
1e vrije training: 14:00 uur – 15:00 uur
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 30 juli 2022
3e vrije training: 13:00 uur – 14:00 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 31 juli 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)