Het Williams F1-team is weer aan het opkrabbelen na een desastreus seizoen. Vooruit, ze zorgden wel voor een wereldtitel, alleen niet voor zichzelf. Maar dit seizoen hebben de coureurs zowaar weer punten te pakken. Daar kan in 2026 nog een flinke schep bovenop gedaan worden. Volgens Jack Plooij is er een grote kans dat we in 2026 een Williams Porsche F1-team op de grid hebben.

Tijdens het F1-programma Race Café van Ziggo Sport krijgt Plooij ogenschijnlijk een berichtje binnen wat hij graag wil delen. ‘Laatste nieuws! Porsche praat met Williams, 50 procent overname en leverancier van motoren van 2026. Bijna rond, die deal’, zegt de voormalig pitreporter. Hij noemde geen bron voor het grote nieuws.

De deal tussen Porsche en Red Bull ging niet door omdat Porsche een te grote impact op het team zou hebben, maar in het geval van Williams zou dat perfect zijn. Eerder werd al bekend dat hoewel de deadline voor Porsche al verstreken was, dat de FIA een dicht wilde knijpen voor de autofabrikant. Williams lijkt een mooie kneedbaar team voor Porsche.

In 2020 kocht Dorilton Capital het team van Frank Williams op voor (naar verluidt) 152 miljoen euro. Het was de reddingsboei voor het legendarische F1-team dat onderaan bungelde in het kampioenschap en in geldnood zat. Als het gerucht waar blijkt te zijn, horen we snel genoeg meer erover.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie