Familie Williams stapt uit Williams Racing

Claire Williams treedt af als teambaas

Williams overweegt verkoop F1-team
Foto('s): Williams F1

Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar ooit was Williams oppermachtig in de F1. In hun ruim vier decennia in de sport pakten ze negen constructeurskampioenschappen en zeven rijderstitels. In totaal wonnen ze 114 van de 738 gereden races. De afgelopen jaren gleed het team echter steeds verder af. Momenteel zijn ze zonder twijfel het langzaamste team van het veld. Het moment is nu gekomen dat de familie Williams de handdoek in de ring gooit.

Williams Racing werd in 1977 opgericht door Sir Frank Williams, samen met techneut Patrick Head. Het succesvolle team bleef meer dan 40 jaar in de familie. Naast een hoop overwinningen kende het team ook veel dieptepunten, bijvoorbeeld het overlijden van Ayrton Senna in 1994. En het ongeluk van Frank Williams zelf, waardoor hij in een rolstoel belandde.

De nieuwe eigenaar van Williams Racing is Dorilton Capital. De Amerikaanse investeringsmaatschappij moet ervoor zorgen dat het team nog een lange tijd meegaat in de sport. De GP van Italië, aankomend weekend, is de laatste keer dat Claire Williams aan het hoofd van het team staat. De familie Williams stapt volledig uit de sport en krijgt dus ook geen functie als adviseur of iets dergelijks. Wat Dorilton Capital met het team van plan is, is nog niet bekend.

Reacties
  1. Wouter zegt op 3 september 2020 om 15:13:

    Dit was natuulijk te verwachten, al vind ik het niet geheel eerlijk aangezien Williams dit seizoen, zeker in de kwalificaties, een behoorlijke sprong heeft gemaakt.
    Daarom vind ik de opmerking “zonder twijfel het langzaamste team van het veld” onder de gordel, de langzaamsten van het veld zijn nu de klanten van team rood. Het is pure pech dat toevallig Williams het enige team zonder punten is op dit moment, want voor het eerst is zeker Russel nu in een positie om gevechten aan te gaan.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken