Q1 en Q2

De Red Bulls zijn de eerste van de Grote Jongens die naar buiten gaan en de twee snelste tijden neerzetten, die onmiddellijk weer verbeterd worden door de Ferrari’s. Voor Vettel, Stroll, Albon en Latifi is het na Q1 alweer voorbij – de Britse teams Williams en Aston Martin, dat nota bene updates had meegenomen, zullen dus met weinig plezier terugkijken op de kwalificatie. Ook Alonso, toch een voormalig winnaar op dit circuit, zal Q2 niet meemaken. Hij komt nogal ongelukkig in verkeer terecht en kan geen snelle ronde neerzetten

In Q2 laten de Mercedessen meteen even zien dat ze volop meedoen: de eerste snelste tijden zijn voor hen. De Ferrari’s en Verstappen rijden hun eerste poging op oude banden en laten wat liggen. In de laatste minuut weet Verstappen nog even de snelste tijd neer te zetten. De beide auto’s van Haas halen ook de laatste kwalificatie. Voor Norris (wiens wel voldoende snelle tijd wordt afgepakt vanwege track limits), Gasly, Zhuo, Ocon en Tsunoda is het over en uit.

Q3

In Q3 spint Leclerc, waarmee hij zijn banden verpest en snel moet wisselen. Hij heeft dus nog maar één rondje om P1 te pakken. Verstappen zet intussen de snelste ronde neer, die hij afpakt van Carlos Sainz. In de laatste run flikt Leclerc het weer: hij duikt als eerste onder de 1:19 en pakt pole position. Ook omdat bij Max Verstappen opeens alle power wegvalt, waardoor hij zijn allerlaatse kwalificatieronde moet afbreken. Zijn eerder neergezette tijd blijkt wel goed voor P2. De derde plek is voor Sainz, de vierde voor Russell, die wederom Lewis Hamilton aftroeft, die genoegen moet nemen met de zesde startplek. Perez zal de vijfde plek bezetten.

Kwalificatie van de GP van Spanje 2022

  1. Leclerc
  2. Verstappen
  3. Sainz
  4. Russell
  5. Perez

Hoe laat begint F1 in Spanje?

Zondag 22 mei 2022
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)