Plotsklaps is Max Verstappen tweede en daar zal ie even van balen. Had ie eindelijk, na zijn eerste en tweede plek, een Grand Slam gescoord door derde te worden in de GP van Engeland – krijgt Nico Rosberg een tijdstraf van 10 seconden. Waardoor Max Verstappen tweede wordt dus, een mooie promotie!

Wat betekent dat voor Max Verstappen?

Nou, allereerst dus dat hij geen derde maar tweede is geworden. Dit levert hem drie extra punten op (geen 15 maar 18). Daarbij zal Nico Rosberg, die hij tijdens de race al op magistrale wijze voorbijging, nu vast een nog grotere hekel aan hem hebben. Niet dat Max daar veel aan kan doen – Rosberg vroeg zelf om hulp van zijn team toen zijn versnellingsbak niet zo lekker meer werkte en hij Verstappens hete adem in de nek voelde, en het team gaf hem die nog ook, wat tegen de regels is. In feite mag hij nog blij zijn dat de straf zo vriendelijk uitpakt. Hij had ook een aantal plaatsen teruggezet of zelfs gediskwalificeerd kunnen worden.

Wat verandert er nu in het kampioenschap?

Door Rosbergs degradatie is zijn voorsprong op Lewis Hamilton afgenomen tot slechts één punt. Hij heeft er nu 168, tegen 167 voor de Brit. Max Verstappen stond normaal gezien op 87 punten, maar staat nu dus op 90. Dit is acht punten achter Sebastian Vettel, die de vijfde plaats in het kampioenschap bezet, en tien punten achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)