Hamilton vs Rosberg: nu ook in Extreme E

Nico Rosberg start een Extreme E-team, net als Lewis

Hamilton vs Rosberg
Foto('s): Daimler

Het is Hamilton vs Rosberg, deel twee. Lewis Hamilton kwam ruim een maand geleden met het nieuws dat hij een eigen team in het nieuwe Extreme E opricht, en nu komt zijn aartsrivaal met hetzelfde nieuws. X44, het team van Hamilton, krijgt weerstand van Rosberg Xtreme Racing (RXR). Net als Hamilton is Nico Rosberg de CEO van het team, maar hij zal niet zelf gaan racen in de offroad-EV.

Rosberg Xtreme Racing
Rosberg Xtreme Racing

Rosberg is de enige echte tegenstander geweest van Hamilton in de F1 de afgelopen vijf jaar. De Duitse coureur is de reden dat Hamilton niet zes keer op rij F1-wereldkampioen is geworden. Nico Rosberg versloeg Hamilton in 2016 en pakte toen de wereldtitel. Direct daarna stapte hij uit de F1, op zijn hoogtepunt. Op dat moment kwam Valtteri Bottas bij Mercedes als vaste coureur.

Team X44 van Lewis Hamilton in de Xtreme E
Team X44

Extreme E is een nieuwe raceklasse met elektrische offroad-voertuigen. Niet alleen Hamilton en Rosberg investeren in het project, ook Cupra, Ganassi, Andretti, Abt, HWA, Techeetah en Veloche Racing tekenden voor een elektrische offroader met 550 pk. Het eerste seizoen start in 2021 met vijf races in de sneeuw, in de woestijn, het regenwoud, op ijs en op het strand.

‘De raceklasse vertegenwoordigt een geweldige kans, niet alleen om bekendheid te genereren voor klimaatverandering, maar het inspireert ook om actie te ondernemen. Het is de grootste dreiging voor onze planeet’, zegt Rosberg. ‘Sinds ik vertrok uit de F1 heb ik mijzelf toegelegd op duurzame techniek en om deze onderneming te combineren met mijn passie voor racen geeft veel voldoening’, vult hij aan.

Reacties
  1. Nico Rosberg gaat het wederom opnemen tegen Lewis Hamilton (maar niet in de F1). zegt op 22 oktober 2020 om 09:30:

    […] Naar het artikel […]

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken