Aan het begin van de race meldt Red Bull problemen met de power unit van Max Verstappen. Uiteindelijk zou het gaan om ‘kleine problemen’ en de Nederlander start wel tijdens de GP van Toscane. Maar het duurde niet lang voordat het feest voorbij is. In startdrukte raakten diverse auto’s met elkaar in botsing, en het eindigde met Verstappen in de grindbak.

Räikkönen ontvangt een tik van achteren en hij vliegt door tegen Max. Er is niets meer wat hij kan doen. Samen met Verstappen valt ook Gasly uit, de winnaar van vorige week. De vraag is wel of Verstappen de race uit had kunnen rijden – al bij de start roept hij over de boordradio dat hij geen power heeft. Vanaf het begin gedoemd, zo lijkt het.

De crash lijkt Verstappen niet zo erg te vinden, maar eerder de motorproblemen. Tegen Jack Plooij zegt hij: ‘Start zelf was goed. Daarna toen ik vol gas ging had ik dat probleem weer. Dat [de crash, red.] is helemaal niet erg, want ik was toch wel uitgevallen. Dat er achterin gereden wordt, maakt niet zoveel uit.’

Max Verstappen valt uit bij de GP van Toscane

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)