Na een tumultueuze vrijdagmiddag met twee rode vlaggen bleef het vanmorgen een stuk rustiger. Bottas weet wederom het baanrecord te verbreken op het razendsnelle Mugello, maar ook Max Verstappen doet goede zaken op het Italiaanse circuit.

Bottas, Verstappen en Hamilton zitten na afloop van de 3e vrije training namelijk binnen een tiende van een seconde. Het ziet er naar uit dat ons vanmiddag een spannende kwalificatie te wachten staat. De meeste snelle tijden worden uiteraard gereden om de zachte band, maar Verstappen weet geruime tijd bovenaan te staan met een rondetijd gereden op een medium. Waar de Nederlander gisteren nog negatief was over de banden, was daar nu niets meer van te merken.

George Russel weet als enige coureur geen tijd neer te zetten tijdens de 3e vrije training. De auto van Williams had problemen met de remmen. Het is de hoop dat de monteurs dit voor de kwalificatie weten te repareren. Er zijn overigens meerdere coureurs die een opvallend langzame tijd neerzetten. Ricciardo stond op P5 na de 2e vrije training, maar zakt nu af naar P17 met alleen Vettel (P18) en Norris (P19) achter zich.

3e vrije training van de GP van Toscane 2020

01. Valtteri Bottas
02. Max Verstappen
03. Lewis Hamilton
04. Lance Stroll
05. Pierre Gasly

Data en tijden van de GP van Toscane 2020

Zaterdag 12 september 2020
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag 13 september 2020
Race: 15:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)