De GP van Japan kent een vroegtijdig einde voor Max Verstappen. Hij komt in bocht twee Charles Leclerc tegen die hem op zijn side pot raakt en de auto zodanig beschadigt dat de Nederlander zijn auto naar binnen moet rijden.

Crash met Leclerc

Max Verstappen heeft een goede start op het circuit van Suzuka. Na bocht 1 zit de Nederlander voor Leclerc, maar de Monegask remt dieper in dan Verstappen. In bocht 2 heeft Leclerc last van onderstuur waardoor zijn auto naar de buitenkant glijdt, precies daar waar Verstappen zijn auto heeft gepositioneerd. Een botsing is onvermijdelijk en Verstappen spint. Hij valt hierna terug naar P18.

Verstappen rijdt nog vijftien ronden door maar de snelheid van de Nederlander is dermate slecht dat hij zijn Red Bull naar binnen rijdt en hij er niet meer mee naar buiten komt. In het weekend waar het voor Verstappen en Honda moest gebeuren, eindigt het in een DNF. Na de race wordt bekeken of Leclerc nog een straf krijgt voor dit incident.

Reactie van Verstappen

Max Verstappen is niet te spreken over Leclerc. ‘Ik word in bocht twee vol geraakt terwijl ik er al voor zit. Het was gewoon heel erg lomp. Je weet dat je daar de kans hebt op onderstuur, je kunt daar gewoon niet op de volle limiet rijden. Het had hierna dan ook geen zin om door te gaan.’

Verstappen is het totaal niet eens met de beslissing van de stewards om pas na de race te beslissen over het lot van Leclerc. ‘Het is echt belachelijk wat er vandaag gebeurt, Vettel maakt gewoon een valse start. Je mag gewoon niet bewegen tijdens de start en dat deed hij wel. En wat Leclerc doet: wat kan je nog meer doen om een straf te krijgen. Het is onzin dat hij niet gewoon nu een straf krijgt. Het is echt belachelijk wat er hier allemaal gebeurt.’

Crash tussen Verstappen en Leclerc

Reactie van Verstappen op de crash met Leclerc

Bron: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)