Niet alleen qua geluid zou het beter zijn als de Formule 1 weer met V8-motoren gaat rijden. Raceauto’s met een achtcilinder rijden ook een stuk fijner. Tenminste, dat is wat Max Verstappen zegt. Hij schijnt wel iets te hebben met de F1. Als het aan de regerend (en waarschijnlijk aanstaande) wereldkampioen zou liggen, gaan de elektrische motoronderdelen plaatsmaken voor twee extra cilinders.

‘Ik zou absoluut afstappen van die hybride motoren’, zegt de Red Bull-coureur tegenover Motorsport.com. Verstappen zegt niet direct wat het dan wel moet worden, maar hij houdt vervolgens maar niet op over de achtcilinder: ‘Iedere keer dat ik weer in een F1-auto met een V8-motor stap, ben ik verbaasd over hoe soepel die motor eigenlijk loopt.’

Max Verstappen ziet eigenlijk maar één nadeel aan het rijden met een V8: ‘Qua topsnelheid zijn die auto’s een stuk langzamer dan wat we nu hebben, maar als je kijkt naar het pickup-punt van de motor, het koppel en gewoon de hele overdracht van het vermogen, dan zijn die motoren fijner dan wat we nu hebben.’ We zijn het hardgrondig met hem eens uiteraard.

Maar kan de F1 weer gaan racen met een V8?

Max Verstappen zal tot na 2026 moeten wachten voordat hij in een V8 kan racen. In het reglement van 2026 staat dat de teams gebruik moeten maken van 1,6-liter V6-motoren. Maar voor na 2026 is niets besloten, dus wie weet. Het contract van de Nederlandse coureur loopt tot 2028, maar hij heeft al meerdere keren laten vallen dat een verlenging geen zekerheidje is. Twee jaar in een V8 en dan naar Le Mans, Max?

Advertentie

Reacties

 • Dave heeft op 7 juli 2023 geschreven:

  En gelijk heeft ie.
  Stop met turbo’s, stop met hybride.
  Een technical showcase voor ‘de gewone auto’s’ is het al lang niet meer.
  Gewoon dikke cylindermotoren met schone brandstof.
  Kan gelijk het gewicht omlaag van de hele kar, en kan ie weer een stukje kleiner worden.

  Reageer
 • TG Fan heeft op 7 juli 2023 geschreven:

  Hybride V8, iemand?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie