Over precies 80 dagen doven de rode lichten om 15:10 uur op Circuit Zandvoort. Het zit er dus echt aan te komen. Voordat het oranje leger van Verstappen plaats mag nemen in de duinen, zie je deze week en de komende week voor het eerst de nieuwe bolides op je scherm verschijnen. Een auto die grappig genoeg extreem goed past bij de fanbase van Verstappen is McLarens F1-auto van 2020.

Inderdaad, het papaja-oranje is weer terug bij het team uit Woking, Engeland. Ook de blauwe flanken en het rode vlak op de achterspoiler met daarin sponsor Huski Chocolate maken hun rentree. McLarens F1-auto voor 2020 pronkt met een Owen Wilson-neusje en kruipt dit jaar meer naar Ferrari toe, waar het vorig jaar meer een broer van Red Bull kon zijn. Verder verandert er qua uitstraling niet veel aan de McLaren.

De clowns van het Formule 1-circus

Gisteren beschreven we de coureurs van Renault als twee ludieke jongens met veel humor, maar wat ons betreft blijven Carlos Sainz en meme-koning Lando Norris de twee clowns van het circuit. De twee bewezen afgelopen seizoen dat ze niet alleen naast de baan vermakelijk zijn, maar ook op de baan. Lando Norris, die afgelopen seizoen voor het eerst in de Formule 1 reed, liet zien dat hij zich in de klasse helemaal thuis voelt.

Daarnaast zit Carlos Sainz enorm goed in zijn vel. In combinatie met het goede werk van het team zorgde dat ervoor dat hij in Brazilië naar het podium kon rijden. De McLaren F1-auto van 2020 zal dit momentum vast willen houden en mee willen strijden met de top drie. Het is daarnaast vooralsnog het laatste jaar dat McLaren gaat rijden met de Renault-motor. Het team gebruikt vanaf 2021 weer een Mercedes-motor, wat hopelijk zal resulteren in een livery zoals in de eerdere jaren van deze samenwerking.

Zo klinkt de McLaren F1-auto van 2020

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie