Precies een week geleden maakte Stefano Domenicali bekend dat hij een verandering wil aanbrengen in de weekendformat in de F1 bij sprintraces. Volgens de F1-baas vindt het publiek vrije trainingen saai. De tweede oefensessie moet daarom plaatsmaken voor een kwalificatiesessie voor de sprintrace. Max Verstappen ziet zo’n verandering niet zitten, maar het lijkt er nu op dat de aanpassing er toch echt gaat komen.

Verstappen vernam het nieuwe voorstel en sprak erover bij het Portugese Sport TV: ‘Ik hoop dat er niet te veel wijzigingen zullen plaatsvinden, want anders zal ik hier niet lang meer zijn.’ Nu blijkt dat de F1-teams anders denken over het nieuwe format. ‘Voor het eerst, denk ik, zijn alle teams het eens. Dat is niet vaak het geval, dus we moeten ervoor gaan’, zegt Ferrari-teambaas Vasseur tegenover Racer.

Hoe ziet het nieuwe format bij sprintraces in de F1 eruit?

Het raceweekend begint nog steeds met de eerste vrije training. Daarna wordt er op vrijdag gekwalificeerd voor de hoofdrace op zondag. Zaterdag staat volledig in het teken van de sprintrace. Eerst is er een kwalificatie voor de verkorte race, later die dag wordt de sprintrace zelf verreden. Op zondag blijft alleen de hoofdrace.

Het nieuwe format voor sprintraces in de F1 zou bij de komende race, de GP van Azerbeidzjan, al in kunnen gaan. De enige horde die het nieuwe reglement nog moet nemen, is een stemronde het World Motor Sport Council en de F1-commissie. Zij gaan op 25 april oordelen of de nieuwe indeling ingevoerd moet worden. Dat is drie dagen voor het begin van het raceweekend in Bakoe.

Reacties

 • Leuk heeft op 8 april 2023 geschreven:

  Lijkt me wel wat, 4 wedstrijden in drie dagen.

  Reageer
 • TG Fan heeft op 7 april 2023 geschreven:

  Dom, Dom, Dom…!!!
  Veiligheid staat altijd op 1, spectakel op 2 en winnen op 3.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear