Na vijftien volledige seizoenen waarin hij 300 races reed, 122 keer op het podium stond, 53 overwinningen boekte en vier titels in de wacht sleepte, vond Sebastian Vettel het vorig jaar wel mooi geweest. Het werd tijd om de wereld te gaan verbeteren. De Duitse kampioen liet zijn laatste team, Aston Martin F1, niet achter zonder wat hulp. Volgens de teambaas van Aston heeft Sebastian Vettel bijgedragen aan het succes van de auto van 2023.

Mike Krack vertelt aan onder meer RacingsNews365 hoe Vettel het team hielp bij de ontwikkeling van de nieuwe auto. ‘We hebben heel veel vergaderingen gehad vorig jaar waarbij hij ons een hint gaf: doe dit, doe dat of doe dit niet met de nieuwe auto, dus ik denk dat hij er een rol in heeft gespeeld.’

Aston Martin in 2022 vs Aston Martin in 2023

Of het aan die hints ligt of niet, Fernando Alonso plukt nu in ieder geval de vruchten van de nalatenschap van Vettel. In 2022 was Aston Martin nog puntloos na drie races. Nu, in 2023, heeft het team al twee podia en 65 punten bij elkaar gereden. Dat zijn tien punten meer dan Aston Martin vorig jaar in totaal behaalde.

Je gaat je bijna afvragen wat Sebastian Vettel zelf had kunnen presteren in de Aston Martin van 2023. Stel je eens voor; een team met Alonso en Vettel in een auto die goed genoeg is om op het podium te eindigen. Of Vettel het jammer vindt dat hij nu niet in het succes van de auto kan delen, moet je volgens Krack aan de oud-coureur zelf vragen. Het team heeft de keuze van Vettel om te stoppen gerespecteerd.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie