Genoeg mensen (waaronder Seb Vettel) verlangen terug naar de tijd waar je met flinke gehoorbeschadiging thuis kwam na een Formule 1-race, als je geen doppen in had gedaan. Mocht je graag in je vrije tijd je oren vernagelen aan het gebrul van een ouderwetse Formule 1-motor, dan hebben we goed nieuws voor je. Deze oude V10 Mugen Honda Formule 1-motor zoekt namelijk nieuw onderdak. Over leuke projectjes gesproken.

De Honda F1 V10 staat te koop in Italië op Facebook Marketplace. Tja, je moet je F1-motor ergens vandaan halen. De motor komt uit de Lotus 109 uit 1994. Deze auto staat niet bekend om zijn overwinningen of fantastische resultaten, maar het geluid is wel onoverwinnelijk. De motor trekt door tot 13.500 tpm en produceert hiermee 700 pk. Pas wel goed op wanneer je dit vermogen maximaal wilt benutten, reserve-onderdelen zullen niet makkelijk te vinden zijn.

De Honda F1 V10 is een koopje

Nu denk je waarschijnlijk dat we je vragen om een slordige euroton of twee uit een wollen oude sok te trekken. Nee, deze keer zit dat anders. Je hebt ongeveer 11.000 euro nodig om deze Formule 1-jukebox te kunnen kopen. Moet kunnen toch? Je kunt jezelf met deze motor in een illuster rijtje topcoureurs plaatsen die ooit reed met deze krachtbron. Oud-coureurs als Mika Salo en Johnny Herbert reden in 1994 in de Lotus F1-auto. Die laatste wist een zevende plaats te behalen in Canada en een achtste plaats op Magny-Cours in Frankrijk.

De motor zelf is dus niet extreem legendarisch, maar het F1-seizoen van 1994 des te meer. Naast de eerste wereldtitel voor Michael Schumacher in de Benneton B194 waar ook Jos Verstappen in reed, was dit het jaar waarin Roland Ratzenberger en Ayrton Senna overleden tijdens het Grand Prix-weekend in Imola, San Marino. Door deze verschrikkelijke ongelukken is de Formule 1 vanaf die GP drastisch veranderd. Het moest allemaal veiliger en dat zien we vandaag de dag nog steeds terug.

Heb je liever geen piep in je oren voor de rest van je leven? Dan kun je er ook een glazen plaat op timmeren en hem als bijzettafeltje gebruiken. Dit raden we overigens ten strengste af.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Lees meer over honda