Grand Prix van Japan: Kwalificatie wellicht naar zondag

En Verstappen rijdt een oude F1-auto

Foto('s): Red Bull Content PoolGP van Japan 2018
GP van Japan 2018

Er is een storm op komst in Japan. En dit is niet een reclamespreuk van Red Bull Racing voor een of ander promotiefilmpje. Supertyfoon Hagibis kan roet in het Japanse eten gooien voor de planning van de Japanse GP. Volgens de voorspellingen komt Hagibis op zaterdag aan in Suzuka. Hierdoor wordt de kwalificatie wellicht verplaatst naar zondag.

Supertyfoon Hagibis

Max Verstappen reageert koeltjes op de mogelijke verplaatsing van de kwalificatie. ‘Er valt nu nog weinig van te zeggen. Laten we het maar afwachten’, zegt de Nederlander tegen De Telegraaf. Tja, als Nederlander kijk je niet op van een buitje. Vooralsnog staat de kwalificatie gewoon gepland op de zaterdag.

In 2004 werd de kwalificatie al eens eerder verplaatst van zaterdag naar zondag tijdens een Formule 1-weekend . Eén keer raden op welk circuit dit was? Inderdaad, Suzuka. Toen raasde tyfoon Ma-on over het land van de rijzende zon. Toen begon de kwalificatie 03:00 uur Nederlandse tijd. De race is 07:10 uur in de ochtend (onze tijd), dus een kwalificatie zou al om 03:00 uur kunnen plaatsvinden, net als de 1e vrije training op vrijdag.

Verstappen in oude Honda

Wel leuk, Verstappen mocht voorafgaand aan dit raceweekend instappen in de Honda RA272. De RA272 won de Mexicaanse Grand Prix van 1965 met coureur Richie Ginther achter het stuur en daarmee was het de eerste Japanse auto die een F1-Grand Prix won. De oude F1-auto is voorzien van een 1,5-liter V12-Honda motor die zo’n 233 pk produceerde.

Honda's eerste F1-auto
De Honda RA272

‘Het was voor het eerst dat ik in een echte oldschool-raceauto reed’, zegt Verstappen over zijn ervaring in de Honda RA272. Het was wel even passen en meten voor de 181 centimeter lange Nederlander. ‘Ik was blij dat ik erin paste’, aldus Verstappen tegen De Telegraaf. Geinig feitje: Deze auto is de inspiratie geweest voor de B Dasher in Mario Kart.

Verstappen in de RA272 en Takuma Sato in de RB7

Bron: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken