De datum die met een markeerstift in onze agenda was omcirkeld. Vandaag maakte Red Bull Racing de RB16 bekend waarin Max Verstappen en Alexander Albon komend seizoen gaan rijden. Met de Honda RA620H-motor achterin moet het dit jaar goedkomen.

De looks van de Red Bull F1-auto

We horen je nu denken: ‘Wacht eens, dit is de Red Bull van vorig jaar.’ En die gedachte snappen we maar al te goed. De ontwerper van de livery van de RB16 is waarschijnlijk de minst creatieve man op aarde. Als je heel goed kijkt, zijn er enkele sponsorstickers verwijderd en is het Honda-logo wat groter. Ook in het ontwerp van de auto zelf zie je dat dit voornamelijk een evolutie is van de auto van vorig jaar. Een trend die we vaker gaan zien bij de auto’s voor het seizoen 2020.

De relatie tussen Honda en Red Bull is inmiddels al een jaar verder. Het uitproberen en voorzichtig doen is voorbij. Zoals dat gaat in relaties, is het nieuwe er na zo’n periode een beetje af en kom je nog maar weinig voor zaken te staan die je nog niet wist van je partner. Tijd voor Red Bull Racing en Honda om samen te bouwen aan een huwelijk dat kan resulteren in mooie momenten.

Wat kan Red Bull dit jaar presteren?

Dat is de grote vraag. Waar staan ze tegenover Ferrari en Mercedes? Met een duidelijke verhouding binnen het team en Alexander Albon als goede tweede rijder, kan Red Bull dit jaar wellicht meedoen om de overwinningen. Toch twijfelen we er niet aan dat Mercedes aan het begin van het seizoen zijn zaakjes het beste op een rij zal hebben. Want 2020 valt als seizoen toch een beetje in het niet. Alle focus in de paddock ligt op 2021, wanneer de Formule 1 drastisch zal veranderen.

Nog even terugblikkend op vorig jaar, deden Red Bull en Honda het verrassend goed voor een eerste jaar samen. Honda heeft de smet die het opliep met McLaren zo goed als weggeveegd en heeft vrijwel geen steekjes laten vallen in 2019. Genoeg reden om positief 2020 in te gaan met een fanatieke Max Verstappen en een veelbelovende Alexander Albon. Honda postte al eerder een fragment van het motorgeluid dat de Japanse motor zal maken die in de Alpha Tauri komt te liggen. De Honda-motor voor de Red Bull-auto zal een soortgelijk geluid produceren.

De Red Bull RB16 zal vandaag voor het eerst te zien zijn tijdens een filmdag op Silverstone.

Zo klinkt de Honda-motor van de F1-auto’s van Alpha Tauri

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)