Het zitje van Hamilton, dat is natuurlijk een jongensdroom voor iedereen. De meest logische keuze zou de officiële reserverijder Stoffel Vandoorne zijn geweest. Die staat elk weekend naast Toto Wolff met z’n headsetje op en racet andere weekenden buiten de F1 om voor Mercedes. Die heeft zeker bij z’n telefoon gezeten met de gedachte ‘wanneer belt ie nou?’. Maar ze gingen voor de andere optie, George Russell, ook een Mercedes-protegé. Hij is F1-racefit en Williams heeft nog wel een rekening open staan van die Mercedes-motoren. Dus voor wat korting lenen ze Russell graag uit.

Ik voorspelde van tevoren al dat hij het goed kon gaan doen. Niet alleen omdat hij in de beste auto zit, maar je zag het al eerder bij Verstappen in 2016. Ik maakte het zelf ook mee met mijn overstap van Minardi naar Red Bull. Je krijgt een belletje, dus je zelfvertrouwen zit tot het dak, je stapt in een auto waarvan je gelijk merkt dat hij stukken sneller is en dan stijg je boven jezelf uit. Je zag het bij George al in de trainingen.

Hij kwalificeert net niet op P1, maar dat maakt hij goed met een wereldstart. Gelijk laat hij zien dat hij een killer is. Hij remt Bottas eruit in de eerste bocht en verdwijnt aan de horizon om een gat van 8 seconden te slaan met de Fin. De dominantie van Russell laat ook zien hoe goed de auto is. En dan moet vraagtekens oproepen bij de organisatie. Want blijkbaar zijn er meer mensen die hetzelfde trucje kunnen in de F1-auto van Mercedes. Dat valt misschien ongelukkig samen met de contractonderhandelingen van Hamilton, die met zijn nieuwe contract wilde wachten tot zijn zevende titel binnen was.

Is Hamilton niet te duur?

De nieuwe baas van Daimler is geen groot F1-fan en wil het liefst geld besparen. Tegelijkertijd wil Hamilton meer verdienen, hij wil van 50 naar 60 miljoen euro én een deal voor de langere termijn. Waarom zou je een coureur tekenen voor 60 miljoen als Russell het voor 1 miljoen doet? Aan de andere kant: Hamilton heeft bewezen de juiste beslissingen op juiste momenten te nemen – dat moet Russell nog doen. Ze zullen echt niet zomaar Hamilton aan de kant zetten. En als the greatest of all time mag je hoog in de boom zitten qua salaris.

Het probleem is dat Mercedes momenteel drie topcoureurs heeft, maar slechts twee auto’s. Maar goed, de prestaties van Russell zullen zeker een impact hebben. Dit zal bij Hamilton en Mercedes voor wat onenigheid gaan zorgen, wat op zich heel normaal is bij onderhandelingen voor een contract. Bij goede onderhandelingen lopen beide partijen een beetje zuur van tafel, want beide hebben iets toegegeven, maar ze hebben het goed is toch ook het gevoel dat ze het maximale eruit hebben gehaald. Ook wel bijzonder trouwens dat Hamilton nog niets van zich heeft laten horen over de prestaties van Russell.

Was er opzet in het spel?

Complotdenkers denken dat Hamilton de boel liet saboteren, maar die geruchten kan ik gelijk uit de wereld helpen. Dat gebeurt echt niet in F1. Een merk als Mercedes gaat zichzelf echt niet zo voor schut zetten om een coureur te helpen. Het blijft extreem zuur voor Russell, maar hij liet wel een onuitwisbare indruk achter. En hij liet zien dat Bottas nooit kampioen gaat worden. Absoluut pijnlijk om zo voor je oren gereden te worden door iemand met minder ervaring.

Reacties

 • Miguel heeft op 9 december 2020 geschreven:

  Mooi toch dan kan hamilton naar racing point

  Reageer
 • Frans heeft op 8 december 2020 geschreven:

  Bullchit

  Reageer
 • Rob heeft op 8 december 2020 geschreven:

  Dit is een bewijs dat Hamilton helemaal geen grootheid is, maar zijn auto wel

  Reageer
 • Willievanrooijen heeft op 8 december 2020 geschreven:

  Doornbos lul maar raak.
  Maar Russel heeft laten zien dat vele formule1 rijders kunnen winnen in Hamilton zijn wagen.
  Leg die auto maar eens onder een vergroot glas.

  • Frans heeft op 8 december 2020 geschreven:

   Exact
   Wat een hoogmoed praat
   Net of hij wat weet

   Reageer
  • Frans heeft op 8 december 2020 geschreven:

   Exact
   Wat een hoogmoed praat
   Net of hij wat weet

   Reageer
  Reageer
 • SMS heeft op 8 december 2020 geschreven:

  Eens, Russel en Perez of Hulk in the Mercedes volgend jaar, maakt de F1 weer wat frisser!

  • Frans heeft op 8 december 2020 geschreven:

   No way

   Reageer
  Reageer
 • Luppie heeft op 7 december 2020 geschreven:

  3 top coureurs? Ik tel er 2 Russell en Hamilton. Bottas is geen topper. Modale rijder die 1 rondje kan vlammen. Thats it

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)