Valtteri Bottas heeft zojuist pole position veroverd in de GP van Sakhir. Hij was nipt sneller dan zijn nieuwe teamgenoot Russell. Verstappen kwam ook een fractie van een seconde tekort en start morgen vanaf P3.

Q1 en Q2

Normaal gesproken zou het een knappe prestatie zijn als George Russell Q1 overleefde. Vandaag gaat het hem makkelijk af en komt hij zonder problemen door naar Q2. Het is druk op de baan met auto’s, maar verder zijn er geen grote verrassingen in deze eerste sessie.

In Q2 proberen de Mercedessen en Verstappen door te komen op mediums. Verstappen wordt daardoor bijna uitgeschakeld en neemt toch het zekere voor het onzekere door naar softs te wisselen. Mercedes en de Red Bulls starten dus morgen op andere banden. Albon wordt uitgeschakeld en komt niet verder dan P12.

Q3

In de laatste minuten van de kwalificatie strijden de coureurs om de snelste tijd om zo pole position te veroveren. Verstappen is het snelst als de coureurs hun eerste snelle ronde in Q3 rijden. Daarachter staan dan Leclerc en Bottas.

Het bleek echter dat de Mercedessen op oude banden reden. Als ze nieuwe softs monteren rijden Bottas en Russell al snel één en twee. Als Verstappen ook nog een keer met de Mercedessen een snelle ronde rijdt komt hij vijf honderdsten te kort op Bottas. Russell komt net 0,020 seconde te kort. Alles zit bijzonder dicht bij elkaar, maar de Mercedessen mogen morgen weer op de voorste startrij parkeren.

Kwalificatie van de GP van Sakhir 2020

01. Valtteri Bottas
02. George Russell
03. Max Verstappen
04. Charles Leclerc
05. Sergio Perez

Data en tijden van de GP van Sakhir 2020

Zondag 6 december 2020
Race: 18:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)