De 2e vrije training van de GP van Sakhir 2020 zit erop! Tijdens VT1 zagen we dat George Russell in de auto van Lewis Hamilton de snelste tijd wist te klokken. Max Verstappen daarachter op 0,176 seconde, dan Albon en dan (pas) Bottas. Maar hé, het zijn nog vrije trainingen, dus het zegt nog weinig. Behalve dan dat Russell in VT1 even bewees dat als je de snelste auto van het veld onder je kont krijgt, je ook de snelste van het veld kunt zijn.

Al vroeg in de anderhalf uur durende free practice 2 spint Sebastian Vettel met z’n Ferrari. Verder niks aan de hand. Vlak erna begeeft de Ferrari van Charles Leclerc het waardoor ie met twee rondjes achter z’n kiezen stapvoets de pits maar net haalt. Max Verstappen komt bij de 2e vrije training van de GP van Sakhir 2020 pas na bijna een half uur de baan op en zet meteen de snelste tijd neer. Tien minuten later klokt Perez een snellere tijd en vlak daarna spint Sebastian Vettel. Weer. Hij schept wat grind mee, pakt een paar bochten verder nog wat gras op en kan daarna de pits in en een tuincentrum beginnen.

Russell laat Bottas weer een poepie ruiken

Met iets meer dan 43 minuten te gaan meldt Russell zich op plek 1. Bottas en Verstappen scherpen hun stuurkunsten aan maar overschrijden slechts een paar keer de track-limits. Op dezelfde plek zelfs: bocht 8, de laatste echte bocht voor het op een-na-langste rechte stuk van dit circuit. Verstappen en teamgenoot Albon klagen over onderstuur, de technici van Ferrari ploeteren nog steeds aan de auto van Leclerc.

Met nog een half uur te gaan meldt Ferrari dat de auto van Leclerc rotto is, Italiaans voor kaduuk. Bottas staat met nog twintig minuten te gaan op de 11e tijd – een nieuwe kaakslag voor de Fin. En snel rijden wordt nu moeilijk omdat er 19 auto’s tegelijkertijd op het korte baantje van 3.543 meter de boel lekker druk maken. Z’n banden roken bij het (ver)remmen en hij overschrijdt weer wat track-limits. Maar het mag niet baten: Hamilton stand-in Russell is gewoon weer sneller. Sterker, hij is weer de snelste van allemaal.

Uitslag 2e vrije training van de GP van Sakhir 2020

01. Russell
02. Verstappen
03. Perez
04. Ocon
05. Albon
06. Kvyat
07. Stroll
08. Ricciardo
09. Gasly
10. Sainz
11. Bottas
12. Räikkönen

Data en tijden van de GP van Sakhir 2020

Zaterdag 5 december 2020
3e vrije training: 15:00 uur – 16:00 uur
Kwalificatie: 18:00 uur – 19:00 uur

Zondag 6 december 2020
Race: 18:10 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)