Max Verstappen is niet zo bezig met geld, geeft hij zelf aan. Hij wil gewoon winnen, dat is het enige dat ertoe doet. Dat betekent echter niet dat hij voor een kilometervergoeding en een warme maaltijd in de auto van Red Bull stapt. Het salaris van Max Verstappen in 2021 is een van de hoogste van alle atleten in Nederland. F1Maximaal worstelde zich door diverse bronnen om een lijstje van salarissen te maken.

Salaris van Hamilton is het hoogst

De nummer één in de lijst is geen verrassing, dat is regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Volgens de lijst verdient de Mercedes-coureur ongeveer 45 miljoen euro per jaar. Andere geruchten spreken over 40 miljoen, maar 5 miljoen meer of minder, daar kijkt niemand naar. Het Britse Mirror denkt dat Hamilton tot wel 150 miljoen binnen harkt als je alle extra dealtjes en sponsoren meerekent. Dat is meer dan de salarissen van alle F1-coureurs bij elkaar.

En dan het salaris van Max Verstappen in 2021

Met Verstappen hoeven we ook geen medelijden te hebben. Op zijn 23e verdient Max Verstappen volgens het onderzoek ongeveer 33 miljoen euro per jaar bij Red Bull. Daar komen eventueel nog prestatiebonussen bovenop en je mag niet vergeten dat Verstappen heel aardig verdient aan alle merchandise en andere sponsoren. Je dacht toch niet dat Verstappen louter fan is van de Jumbo, G-Star en Carnext? Het totale inkomen blijft gokken, maar zeker is dat het genoeg is.

Andere coureurs

Op de nummer drie staat volgens F1Maximaal Renault-coureur Alonso met 14,5 miljoen en daaronder ex-Renault-coureur Ricciardo met 13,5 miljoen. Vettel krijgt ‘maar’ 13 miljoen euro volgens de lijst. Dat is nog altijd meer dan Leclerc, met 8,5 miljoen euro. Bottas verdient aanzienlijk minder dan zijn teamgenoot met 8 miljoen euro. Tsunoda verdient bij AlphaTauri het minst met 250.000 euro en staat met Giovinazzi (400.000 euro), Latifi (500.000 euro) en Russell (500.000 euro) onderaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)