Het lijkt erop dat het avontuur voor Spyker in de Formule I al na één seizoen voorbij is. Vanwege financiele problemen voor de fabriek zou Spyker de eigen renstal willen verkopen. Omdat Michiel Mol de Formule I kennelijk leuker vindt, overweegt hij het team zelf te kopen. In verband daarmee heeft hij zijn functie als bestuursvoorzitter van Spyker neergelegd.

Het is al met al een tumultueus jaar voor Spyker. Zowel binnen de fabriek als het Formule I team rommelt het al maanden. Eerder dit jaar stapte Victor Muller op als CEO van het merk, waarna Michiel Mol hem opvolgde. Ondertussen ging het bij het Spyker Squadron ook niet van een leien dakje. Chrijstijan Albers en Adrian Sutil hebben beide meer races niet dan wel uitgereden, en Albers is inmiddels zelfs vervangen door de Japanner Sakon Yamamoto.

Het lijkt erop dat Spyker nu in eerste instantie aan het voortbestaan van de fabriek denkt. Wellicht is dat geen onverstandige beslissing. Commissaris Hans Hugenholtz neemt de komende tijd de taken van Michiel Mol binnen de fabriek waar. Ook bij het Formule I team is Mol – tijdelijk – teruggetreden als teamdirecteur. Colin Kolles is voorlopig zijn vervanger. Op deze manier wil Mol in ieder geval belangenverstrengeling voorkomen, in het geval dat hij inderdaad de FI-renstal koopt.

Reacties

Meer van TopGear