01. Een driestrijd om de grote prijs

Mercedes, Red Bull en Ferrari vechten deze race om de podiumplaatsen. In de GP van Australië reed Max Verstappen bijna een minuut eerder over de finish dan Massa, die de snelste van de rest van het veld was. Verstappen zal dus niet veel in zijn spiegels te hoeven kijken. Binnen de driestrijd lijken Ferrari en Mercedes een lichte voorsprong te hebben op Red Bull. Maar dit is F1 en alles is dus mogelijk.

02. Het circuit is gebaseerd op het Chinese teken Shang

Zoals de Amerikanen bij Nascar de circuits naar het cijfer 0 vormen, baseren de Chinezen het Shanghai International Circuit op het karakter 上 (shang). Dit karakter betekent hoog, Verstappen zal mikken voor een ‘shange’ plek op het podium in Shanghai.

03. Een race vol inhaalacties

De GP van China heeft twee lange rechte stukken waar de coureurs DRS kunnen gebruiken. Hierdoor is Shanghai altijd een circuit waar inhalen een veel voorkomend verschijnsel is. Waar er tijdens de GP van Australië niet veel inhaalacties waren, zullen we er dit weekend overspoeld mee worden.

04. 80 procent kans op regen

Regen zorgt ervoor dat het spektakel tijdens een race exponentieel toeneemt. Bandenstrategie is essentieel als water de baan bedekt. Wie gaat naar binnen voor nieuwe banden en wie heeft het lef om op de huidige banden te blijven rijden? Underdogs zetten vaak hun beste beentje voor tijdens het hondenweer. Laat er nou net een Nederlandse coureur zijn die wel raad weet met racen in de regen.

05. Om deze tijden moet je wakker worden

Vrijdag 1ste vrije training: 04:00 – 05:30 2de vrije training: 08:00 – 9:30 Zaterdag 3de vrije training: 06:00 – 07:00 Kwalificatie: 09:00 – 10:00 Zondag Race: 08:00 – 10:00 Foto’s: Red Bull Content Pool
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie