Williams kent een rijke Formule 1-historie. Zo werden onder andere Jacques Villeneuve, Damon Hill en Nigel Mansell wereldkampioen dankzij het team van Frank Williams. Afgelopen jaar hielpen ze Robert Kubica aan een comeback in de hoogste klasse van de racerij, terwijl critici dat voor onmogelijk hielden. Helaas weten we nu dat die comeback niet geheel succesvol was. Wellicht dat de Williams F1-auto voor 2020 de naam Williams weer kan laten stralen in de Formule 1.

Het team besloot om alleen een online lancering te doen. Op de Instagram-pagina van George Russell zagen we al eerder dat de Williams F1-auto voor 2020 de kleuren van de Nederlandse vlag draagt. De F1-auto ziet er in ieder geval lekker fris uit voor 2020, al zal het nooit helemaal hetzelfde zijn zonder Martini.

Is Nicolas Latifi de nieuwe Lance Stroll?

De vervanger van Kubica komt over van de Formule 2 en heet Nicolas Latifi. Naast zijn capaciteiten als rijder, neemt de 24-jarige Latifi ook flink wat geld mee naar Williams. Vader Michael Latifi is eigenaar van het miljoenenbedrijf Sofina Foods. Om een beeld te scheppen, volgens verschillende media bezit de beste man meer geld dan Lawrence Stroll. Niet geheel toevallig is het bedrijf van vader Latifi een van de nieuwe sponsoren van Williams. Daarnaast zorgt Latifi ervoor dat koffiefabrikant Lavazza en de grootste bank van Canada, de Royal Bank of Canada het team voorziet van nog meer financiële middelen.

Of Latifi op de baan net zo’n impact kan maken als op de bankrekening van het Williams F1-team is nog de vraag. Zijn teamgenoot George Russell heeft al een jaar mogen proeven van het rijden in de Formule 1. Het Mercedes-talent wist echter geen punten te scoren in het afgelopen jaar en zal erop gebrand zijn om dat in 2020 wel te doen. Hopelijk bieden de tests in Barcelona beter nieuws dan dat ze vorig jaar deden voor Williams. Toen moest het team de eerste twee testdagen noodgedwongen overslaan omdat de auto nog niet klaar was.

Zo klinkt de Williams F1-auto voor 2020

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear