Games omzetten in films, dat blijft altijd wat listig. Want wie cast je als held uit de game zonder de fans ontevreden te stellen? Dat lijkt ons voor de verfilming van God of War bijvoorbeeld vrij onmogelijk. Dat probleem hebben ze bij de Gran Turismo-film niet, omdat daar geen protagonist is. Wel hebben ze een ander probleem: hoe verfilm je op boeiende wijze een racegame?

Daar hebben ze iets op bedacht. De nieuwe film volgt het waargebeurde verhaal van Jann Mardenborough. Hij deed mee aan de GT Academy in 2011 en is daardoor nu een professionele coureur op het echte asfalt. Er doen serieuze namen mee in de film, zoals Orlando Bloom (die geen introductie nodig heeft) en David Harbour van Stranger Things.

Neill Blomkamp neemt de regie van de film op zich. Je kent de Zuid-Afrikaanse regisseur misschien van District 9, Elysium of Chappie. Dat Blomkamp een autoliefhebber is, merkte je al aan het feit dat er in Elysium ineens een Nissan GT-R zat, terwijl de film zich in 2154 afspeelt. Zijn films hebben normaal een gritty stijltje, we zijn benieuwd hoe dat zich vertaalt naar een GT-film.

Het doel van de regisseur is om dezelfde filmhoeken en beelden te gebruiken als in de game. Gran Turismo-spelers zullen de grille-filmhoek herkennen, maar ook de first person-view vanuit de cockpit. In de teaser is ook de bekende ‘camera achter de auto’-hoek te zien. Check hieronder de eerste beelden van de Gran Turismo-film.

De eerste beelden van de Gran Turismo-film

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear