Inmiddels zijn er best wat games die de overstap naar de bioscoop maakten, waarbij de film vaak het verhaal van het spel doorzet. Je krijgt dan een spel dat je niet mag spelen – kijk maar naar Uncharted of Tomb Raider. Maar weinig filmmakers kiezen ervoor om een film te maken die om het spelen van het spelletje draait. De makers van de Gran Turismo-film lijken hier wel voor te kiezen.

Ready Player One, Free Guy en Tron waren films over het spelen van games, maar deze films speelden zich wel af in de digitale wereld. Volgens Deadline gaat de Gran Turismo-film over een tiener die in het spel een Nissan-competitie wint en daarna een echte coureur wordt. Het verhaal zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Gelukkig zijn het nog geruchten.

Een verfilming van GT Academy

Dat klinkt alsof Nissan met een dikke knipoog een zak geld achterliet bij de makers om GT Academy nog eens te promoten. De academie was een project dat liep van 2008 tot een paar jaar geleden. De winnaars van een online competitie kregen de kans om een echte coureur te worden. Deze mensen behaalden bescheiden succesjes in diverse raceklassen.

Het zijn nog maar slechts geruchten over het verhaal van de nieuwe Gran Turismo-film. En wie weet kunnen ze er een geweldige film van maken, al leert het verleden dat er weinig écht boeiende films zijn over circuitracen. Met uitzondering van Cars en Talladega Nights, natuurlijk. Oké, en Days of Thunder. En Rush. Maar zeker niet Driven. Volgens Deadline mag Neill Blomkamp (je kent hem van Chappie en District 9) de boel regisseren.

Releasedatum Gran Turismo-film

Hopelijk nemen ze in Hollywood de bezwaren van dit Nederlandstalige artikeltje van een redactie zonder enkele kwantificeerbare filmkennis uiterst serieus. Ze hebben nog even de tijd, want de releasedatum van de film staat voor augustus 2023 op de planning.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear