We worden maar wat vaak met onze neuzen op het feit gedrukt dat je niet meer alles kunt doen wat je vroeger deed. Een avondje stappen of een middag in de sportschool hangen gaan al wat moeizamer, om nog maar te zwijgen over de ochtend erna. Daar lijkt deze oude BMW 7-series diesel geen last van te hebben, zelfs na 500.000 kilometer. Dat laat hij zien op de Autobahn.

De oude BMW 730d stamt uit 2004 en is lid van de E65-generatie. Ondanks wat krasjes op het exterieur ziet de oude Bimmer er nog prima uit, zeker voor zijn leeftijd. Omdat hij voor 2005 gebouwd is, komt hij met M57-motor zonder update. Daardoor is hij minder sterk dan zijn opvolgers, maar dat mag de pret niet drukken als je hem op de Autobahn loslaat.

Specificaties van deze BMW 7-series

De 3,0-liter zes-in-lijn diesel had bij zijn bekendmaking een fijne 215 pk en 500 Nm. Een sprint van 0 naar 100 km/u ging in precies acht seconden. Het vermogen gaat via een automatische versnellingsbak met zes versnellingen naar de achterwielen. De topsnelheid zit ergens rond de 240 km/u. Daar komt hij achttien jaar later nog verdacht dicht bij in de buurt.

In de beste run op de Autobahn in de video hier beneden haalt de 7-series diesel een snelheid van 240 km/u op de snelheidsmeter (235 km/u op de GPS-tracker). Op een melding dat er een defect in de versnellingsbak zit na, geeft de BMW geen kick. Bekijk hieronder de beelden en probeer je niet af te laten leiden door onze spraakzame bestuurder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)