Autosport was, is en zal altijd gevaarlijk blijven. Het is niet voor niets dat extreme vormen als CanAm en de rally Groep B-klasse zijn opgeheven. De Groep B was niet alleen gevaarlijk voor de coureurs, maar ook voor de toeschouwers die het liefst zo dicht mogelijk bij de actie stonden. Blijkbaar gebeuren dat soort Groep B-achtige praktijken nog steeds in de Dakar-rally.

In de onderstaande video zie je hoe de Dakar-vrachtwagen van Buggyra Racing bijna over een groep toeschouwers rijdt die te dichtbij de weg stond. De rallytruck rijdt met hoge snelheid op het bochtje af, maar krijgt last van onderstuur en gaat richting het verhoogde stuk zand waar de rallyfans staan. Door wat flinke rukken aan het stuur weet de bestuurder van de vrachtwagen gelukkig niemand te raken.

De truck is een Phoenix van het merk Tatra. De 12,5-liter motor produceert maar liefst 1.135 pk en 4.500 Nm. Alles bij elkaar weegt de vrachtwagen net geen 8.500 kilo. Gelukkig voor de toeschouwers, het team en de organisatie loopt het allemaal net goed af. De rally duurt tot 15 januari. Bekijk hieronder de beelden.

Dakar-vrachtwagen rijdt bijna over toeschouwers heen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear