YouTube staat vol met handige knapen die de gekste bouwsels maken. Deze springt er toch wel tussenuit. De Ferrari 308 GTBi van StanceWorks uit de jaren tachtig mocht zijn achtcilinder inleveren en kreeg er een Honda VTEC-motor voor terug. De Ferrari zit in een praatgroepje met de Mercedes-AMG C-klasse, die ook de helft van zijn cilinders verloor.

StanceWorks verving de V8 uit de Ferrari en door een K24-motor van Honda. Deze 2,4-liter viercilinder produceert volgens de eigenaar 1.015 pk, met hulp van een ijverige turbo. Ruim vierenhalf keer zoveel als de oude Italiaanse achtcilinder produceert. Daarvoor is wel wat werk verzet. In 128 afleveringen is te zien hoe er tweeënhalf jaar wordt gewerkt aan de Ferrari.

Andere aanpassingen aan de Ferrari met VTEC-motor

Na de motorwissel krijgt de Ferrari een badge met zijn nieuwe naam: de 244 GTK. Daarnaast is er een bredere grille, zwarte luchtinlaten, nieuwe koplampen, wielkasten, zijskirts en een achtervleugel. De wielen zijn ook ingeruild voor exemplaren met de speciale Honda-kleur ‘Championship White’. Voor de complete race-uitrusting heeft de Ferrari een rolkooi. Check het vreemde neefje van de NSX hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie