In Nederland verkoopt Toyota heus nog wel een Land Cruiser, maar dan wel eentje van ruim een euroton, met leren bekleding, airconditioning, parkeerhulp, vier camera’s en baanbrekende techniek zoals een turbo op de dieselmotor. Dat is leuk als er een dealer om de hoek zit, maar als je het in de modder met een schroevendraaier en ducttape moet repareren, dan wil je liever wat simpeler spul.

Daarom kiezen organisaties als de VN liever voor de oude Land Cruiser. Kwaadwillende mensen overigens ook, maar dat is een ander verhaal. Die mogen bovendien niet bij deze geheime dealer shoppen. In Gibraltar vind je deze enorme Toyota-dealer waar ze uitsluitend lakcode 058 verkopen. Dit zijn gloednieuwe witte Land Cruisers uit de 70-serie, maar ook de Hilux. Als het maar onverwoestbaar is.

Waarom dan het oude type Land Cruiser? De techniek is zo simpel dat de dieselmotor niet eens een turbo heeft. Weer iets minder dat kapot kan. In Gibraltar passen ze de Land Cruisers aan naar de wensen van de klant. Denk hierbij aan zaken als een bullbar, maar ook een volledige ombouw naar ambulance. En ja, eventueel kunnen ze de kleur na de aankoop veranderen.

Hieronder neemt onze collega je mee door Land Cruiser-dealer. In totaal staan er zo’n 650 witte Toyota’s te wachten op een ombouw, waarna ze worden losgelaten om vredesmissies en andere belangrijke avonturen.

Reacties

  • Avdb heeft op 26 november 2022 geschreven:

    Toyota Gibraltar Stockholdings bestaat al meer dan 25 jaar en daar is weinig geheims aan. TGS is ook op feesboek te vinden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)