Niet alleen in Amerika, maar ook in Australië kun je de meeste leuke motoren los bestellen. Met een soldeertang en een lasapparaat kun je zo het vermogenstekort van je Suzuki Swift heel aardig oplossen. Bijvoorbeeld door er een 7,3-liter V8 van Ford in te hangen. Alleen voor de bijnaam ‘Godzilla’ is dat al de moeite waard. Dan heb je 435 pk – maar dat is natuurlijk niet genoeg.

Het Australische Dandy Engines is daarom druk bezig met het ontwikkelen van een supercharger voor de grootste productie-V8 van dit moment. Als je de 10-liter V8 van Chevrolet tenminste niet meetelt, want die ligt niet in een massaproductieauto. Dandy Engines perste eerder al zo’n 1.000 pk uit de Ford-motor, maar ze hebben meer paardjes weten te vangen.

De 7,3-liter V8 ging uit elkaar en kreeg nieuwe drijfstangen, nieuwe zuigers, nieuwe nokkenassen en nog wat leuke spulletjes. Het resultaat is 1.317 pk en 1.570 Nm aan de krukas. De grote achtcilinder wordt binnenkort in een nog te onthullen auto gemonteerd. Wat de kit moet gaan kosten, is nog niet bekend.

De Godzilla-V8 met supercharger

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear