Normaal zijn die Amerikanen best goed in het verzinnen van pakkende namen voor spullen met veel vermogen. We noemen een Hellephant, Megazilla, Demon of gewoon Mach 1. Bij deze motor zou je hetzelfde verwachten, maar het lijkt erop dat Chevrolet in dit geval vond dat de specificaties het woord moesten doen. En dat doen ze. Je kijkt naar de nieuwste crate engine van het Amerikaanse merk. Deze Chevrolet-V8 bestel je los en komt in een kratje naar je huis of garage.

De naam van de motor is ZZ632/1000. Hij meet 632 kubieke inches, of gewoon 10,3 liter. Als je dat tenminste gewoon wilt noemen. De riante motorinhoud verdeelt de motor over acht cilinders en de tussenkomst van een supercharger of turbo is niet nodig. Het totale vermogen is een uiterst gezonde 1.004 pk en 1.187 Nm. Volgens Chevrolet is de motor stikt voor offroad- en racegebruik, maar we vermoeden dat er genoeg Amerikanen zijn die de motor gewoon in hun straatauto leggen.

Wat kost deze Chevrolet-V8?

De prijs van de 10-liter Chevrolet-V8 met 1.004 pk is nog niet bekend. Hij is te bestellen bij Chevrolet vanaf volgend jaar. Er is trouwens geen productieauto die de motor gebruikt, hij is puur bedoeld voor klusgrage liefhebbers. Als je de motor in Nederland wilt gebruiken, zul je hem zelf moeten importeren. We zijn benieuwd op hoeveel vermogen tuners uit gaan komen wanneer ze er nog een mooi setje turbo’s op monteren.

Advertentie

Reacties

 • Jack heeft op 28 oktober 2021 geschreven:

  Het enigste wat de Amerikanen kunnen meer cc meer brandstof erin en zo vermogen creëren heb meer respect voor honda motoren.

  Reageer
 • Chris heeft op 25 oktober 2021 geschreven:

  Vast erg goed voor het milieu, ik zou weleens willen horen hoe die klinkt.

  Reageer
 • H.J. heeft op 20 oktober 2021 geschreven:

  Bizar, reeeete gaaf.. Geweldig..

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie