Terwijl autogiganten elkaar najagen met ronderecords op een oud Duits circuit van ruim 20 kilometer, strijden studenten om de korte afstand. Daar voegt de Universiteit van Stuttgart nu een hoofdstuk aan toe. Zij bouwden de EO711-11 Evo, die wanneer we deze letters tikken de snelst accelererende EV ter wereld is.

Twintig leergierige studenten werkten aan het project binnen het GreenTeam van de universiteit. Ze bouwden een 145 kilo wegende mini-raceauto die bijna helemaal bestaat uit koolstofvezel. Het elektrovermogen van 245 pk wordt op alle vier de wielen losgelaten. Bij de acceleratie krijg je 2,5 g te verduren, wat meer is dan in een F1-auto.

De studenten verbreken het record

Het record voor de snelste EV ter wereld stond op naam van het Zwitserse AMZ Racing. Hun creatie deed 0 naar 100 km/u in 1,513 seconden. Daar gaat de EO711-11 Evo nu net onder zitten. Bij hun recordpoging haalden ze een 0-naar-100-sprinttijd van 1,461 seconden. De video hieronder is het bewijsmateriaal voor het record van de snelst accelererende EV ter wereld.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear