Max Verstappen laat het zo nu en dan lijken alsof hij in een andere raceklasse zit dan de rest van het veld. Ene Brad Sherriff kan daar over meepraten. Tijdens de 12 uur van Bathurst blijkt zijn Nissan Skyline R32 GT-R met 1.050 pk veel sneller dan de rest van het veld. Niet gek ook, want de rest heeft ongeveer de helft aan vermogen. En nee, dit beeld is niet versneld.

Na de eerste bocht trekt de Skyline R32 GT-R alle registers open op Mountain-Straight. Het bochtenwerk gaat de Skyline wat minder goed af. Boven op Mount Panorama komt een Ford Mustang heel dichtbij. Een Mustang die een Skyline verslaat in de bochten maar niet op de rechte stukken – omgekeerde wereld. Helaas crasht Sherriff (op 9:52 in de video), maar hij heeft de harten van het publiek dan al veroverd.

De motor van de Nissan Skyline R32 GT-R

Aan V8Sleuth vertelt de bestuurder van de GT-R over de aanpassingen. Sherriff reed eerst met de standaard 2,5-liter zes-in-lijn, maar dan wel met een grote turbo. Dit vindt hij de slechtste motor waarmee hij ooit gereden heeft.

Uiteindelijk ging hij voor een volledig nieuwe motor waarmee de auto een relatief betrouwbare 1.054 pk heeft. Het nieuwe onderblok is bijvoorbeeld gemaakt uit één stuk aluminium, in plaats van kwetsbare gietijzeren onderblokken.

Mag dit zomaar?

De wedstrijdleiding is iets minder blij met het optreden van Sherriff. De auto is zo snel dat hij onder de minimale rondetijd duikt. Deze rondetijd is gesteld om ervoor te zorgen dat mensen niet veel te snelle auto’s meenemen en eigenlijk oneerlijk spelen. Precies wat de coureur wel doet. Om mee te mogen doen aan de volgende race, moet Sherriff zin auto aanpassen.

Daar is de coureur het overigens niet mee eens: ‘Wanneer je een auto gebruikt die gebaseerd is op een standaard Nissan die bestuurd wordt door een heel erg gewone coureur die de strijd aangaat met buizenframe-auto’s die veel minder wegen en met coureurs met veel meer talent, dan wordt het spelletje onaantrekkelijk voor mij.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)