Het is geen geheim dat Hyundai bezig is met een hete N-versie van de op zichzelf al geslaagde Ioniq 5. Sterker nog, in juli van dit jaar bevestigde Hyundai al dat er een Ioniq 5 N komt. Nu laten ze hem ook echt zien terwijl hij geflankeerd wordt door zijn vriendjes, de spectaculaire RN22e en N Vision 74.

Hieronder zie je de promo van Hyundai waarin ze achtergrondinformatie delen over de laatste conceptauto’s, de RN22e (op basis van de Ioniq 6) en de door waterstof aangedreven N Vision 74. Aan het einde van de video zien we voor het eerst de 5 N, al is het maar een kort beeldfragment en is hij gecamoufleerd.

Wat kunnen we van de Hyundai Ioniq 5 N verwachten?

Meer dan deze teaser geeft Hyundai ons voorlopig niet. Ga er maar van uit dat we de productieversie van de Ioniq 5 N ergens in 2023 te zien krijgen. Hyundai kennende (en kijkend naar zustermodel Kia EV6 GT) krijgt hij twee motoren, vierwielaandrijving en zal de 0-naar-100-tijd vrij rap zijn. Oh, en hij zal naar verwachting uitstekend rijden – anders zouden ze er geen N op plakken.

Voor nu moeten we het doen met dit ietwat pixelige beeld waar niet veel uit te halen valt. Het onderste deel van de voorbumper is drastisch veranderd. In plaats van één geheel zijn er nu gaten, waarschijnlijk om aero-redenen. Verder verwachten we een sportieve carrosserie met wat aero-flapjes en een spoilertje. Zijn we benieuwd, internet?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)