De propositie van Land Rover is voor de eeuwwisseling erg simpel: zoek je een auto waarmee je dwars door de jungle kunt ploegen, dan koop je een Range Rover of een Defender. Heb je een succesvolle voetbalcarrière? Dan zijn er genoeg Duitse automerken die iets leuks hebben. Maar in 2004 besluit Land Rover dat ze graag luxe-SUV’s willen bouwen en ze geven met dit studiemodel het startschot.

De eerste conceptauto van Land Rover krijgt de naam Range Rover Stormer. Het is een compleet andere auto dan we van Land Rover gewend zijn en de coupé heeft zelfs vleugeldeuren. Onder de motorkap ligt de 4,2-liter supercharged V8 die normaal gesproken in de Jaguar XJR en XKR ligt. Verder staat ie op 22-inch wielen en een fel oranje buitenkant.

Het is niet alleen een bijzondere showauto, het is ook het begin van de revolutie in sportieve SUV’s. Na twintig jaar bestaat het studiemodel nog. We bezoeken de auto bij Jaguar Land Rover Classic en krijgen uitleg van de hoofdontwerper van Land Rover Andy Wheel. Check hieronder hoe de Stormer hielp met het vormen van Land Rover naar het merk dat we nu kennen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)