Het is alweer vijf jaar geleden dat het Britse Ariel ons lekker maakte door een extreem concept te laten zien, dat toen nog de P40 heette. Nu is hij eindelijk hier in de vorm van de Ariel Hipercar. Nee, dat is geen tikfout; hij heet echt Hipercar. Het heeft ook nog eens een betekenis, namelijk High Performance Carbon Reduction. Met Carbon bedoelen ze de CO2-uitstoot, want koolstofvezel, dat zit er genoeg op.

En daar houdt de gekkigheid niet op. Om de 56-kWh batterij bij te staan, kun je op je Hipercar een straalmotor laten bevestigen. Deze geeft dus geen extra vermogen, maar is er puur als range extender. Of ie nu de wielen aandrijft of niet, het ziet er in ieder geval kicken uit. En met dit soort elektrische aandrijfkrachten heb je dat extra vermogen van de straalmotor ook helemaal niet nodig.

Specificaties van de Ariel Hipercar

Vier elektromotoren (een per wiel) zorgen voor 1.196 pk en zo’n 1.763 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u moet binnen twee seconden geklaard zijn. Wanneer hij in de verkoop gaat, kun je de Ariel Hipercar bestellen met twee- of vierwielaandrijving. Ook kun je ervoor kiezen om de straalmotor achterwege te laten, maar zeg nu eerlijk: wie bij jou in de straat heeft een straalmotor achter in z’n auto hangen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)