Zoals elk goed Amerikaans verhaal start deze video op de parkeerplaats van een fastfood-keten. De bestuurder van een Tesla luisterde met het raam open naar het nummer Nothing’s Gonna Stop Us Now. Dat vonden de bestuurders van twee pick-ups blijkbaar enorm aanstootgevend. Dat, of het feit dat de bestuurder een Tesla reed.

De Tesla-rijder vond de sfeer wat grimmig worden en besloot te vertrekken. Op dat moment begonnen de inzittenden van de pick-ups dingen te gooien naar de auto. Ze zetten de achtervolging in terwijl ze hem bleven bekogelen. Wat precies het doel van de types in de opgehoogde pick-ups was, is niet bekend. Baldadigheid, vermoeden we.

Achtervolgd door pick-ups, maar de politie weigert te helpen

Misschien nog wel opmerkelijker was de reactie van de politie. De Tesla-rijder belde tijdens de achtervolging het noodnummer en daar weigerde men in te grijpen. De telefooncentrale zei dat ze pas in actie konden komen als de bestuurder ‘echt in gevaar was’. Uiteindelijk wist de Tesla weg te komen.

Wat wij zouden doen, als stuurlui aan wal

Iets onderuitgezakt vanaf een bureaustoel is het makkelijk praten, maar wij zouden de snelste route naar het politiebureau uitstippelen en daar gewoon de parkeerplaats op rijden. Wil je dat niet, dan hebben we zo het vermoeden dat de Tesla een stuk sneller is dan de gemiddelde pick-up.

De strategie van de bestuurder om parkeerplaatsen op te gaan om de pick-ups daar kwijt te raken, lijkt ons niet zo’n sterke. Bovendien riskeer je ingesloten te worden, al hebben deze pick-up-rijders waarschijnlijk niet genoeg hersencellen om zoiets te coördineren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)